5 Dingen Die Van Jou Een Gelukkiger Mens Maken

By | 16/04/2014

Zo word je een gelukkiger mens

 

Er is altijd wel een reden om blij te zijn met het leven. Je kunt er altijd voor kiezen om je gelukkiger te voelen dan dat je je nu voelt. Vind jij het lastig om je elke dag opnieuw blij te voelen? Dan heb ik 5 tips voor je, waar je gegarandeerd een blijer mens van wordt. Een blij mens is een gelukkiger mens of niet soms!

 

1: Verwelkom Al Je Ervaringen

Zowel de positieve als de negatieve. Zie iedere ervaring als een unieke kans om een beter mens te worden. Dat is iets om dankbaar voor te zijn. Het is natuurlijk aan jou of je de kans pakt iets te leren uit de situaties die je tegenkomt op je levenspad. Je hebt een vrije wil gekregen, gelukkig maar.

 

2: Wees Lief Voor Anderen

Behandel andere mensen zoals je zelf behandeld wilt worden. We zijn vaak geneigd om te oordelen over het gedrag van de mensen om ons heen. Of over hun uiterlijk. Laat die gewoonte los. Je word er niet gelukkiger van! Respecteer en accepteer mensen zoals ze zijn, ook al staat niet alles je aan. Het is niet jouw pakkie aan. We hebben allemaal een andere achtergrond, opvoeding, e.d. gehad. Ieder mens is uniek. Lief zijn voor andere mensen kost je niets en levert enorm veel op, zowel voor die ander, als voor jezelf.

 

3: Boven de Wolken Schijnt Altijd De Zon

 

Boven de Wolken schijnt altijd de zon www.gelukkigworden.com

Foto: PixaBay

Vele jaren geleden zat ik voor het eerst van mijn leven in een vliegtuig. Het was een regenachtige, sombere dag. Toen het toestel opsteeg vlogen we al snel boven de wolken. Plots was er alleen nog maar zon en blauwe lucht te zien. Het was spectaculair. Ik leerde een belangrijke levensles: hoe somber het leven ook kan lijken, er is altijd licht, ook al zie je het niet. Dat idee maakt mij blij op de momenten dat ik het even niet zie zitten! Ontstijg je somberheid en de zon zal ook voor jou gaan schijnen, gegarandeerd. Als je de zon niet ziet, wil het niet zeggen dat hij er niet is!

 

4: Geef En Je Zult Ontvangen

Wees gul en gastvrij. Geef wat je zelf zou willen ontvangen. Dat hoeven geen dure en/of ingewikkelde dingen te zijn. Het hoeft je zelfs niets te kosten! Stel elke dag wat van jouw tijd beschikbaar aan anderen. Dat kan bijvoorbeeld door een praatje te maken met een onbekende. Of bied je hulp aan, als je iemand ontmoet die jouw hulp kan gebruiken. Glimlach vaker naar vreemden. De kracht van een gratis lach die gemeend is wordt zwaar onderschat. Je maakt een ander enorm blij en je zult die blijdschap zelf ook ervaren, let maar op. Probeer het eens. Je wordt er gegarandeerd een gelukkiger mens van!

Onthoud dat je in het leven altijd meer krijgt van wat jij geeft. Doe dit altijd vanuit je hart! Omdat je het meent! 

 

5: Vergeef Anderen Inclusief Jezelf

Vergeven is zo belangrijk. Je kunt nooit een blijer en gelukkiger mens worden als je niet in staat bent om je woede en wrok los te laten. Negatieve emoties als wrok, woede, frustratie, etc. knagen aan je en blokkeren jouw geluk enorm!

Vergeven betekent niets meer en niets minder dan het loslaten van die negatieve gevoelens. Het betekent niet dat je wat jou boos maakt goedkeurt. Dat is een misverstand. Vergeving is simpelweg het weigeren om jouw geluk te laten leiden door nare mensen en omstandigheden. Wat er ooit is gebeurd, wat dat dan ook moge zijn, kun je niet meer veranderen. Je hebt alleen het huidige moment, het NU. Leef niet in het verleden. Je kunt alleen dit moment gelukkiger zijn. Gisteren is al lang voorbij. Accepteer dit en ga verder met de dingen die jou wel een goed gevoel geven!

Vergeet niet om jezelf ook te vergeven!

Heb jij tips waar we allemaal gelukkiger van worden? Deel ze hieronder in de commentaren, daar maak je jezelf en anderen blij mee!

 

 
©2014 gelukkigworden.com

All rights reserved!

 
Foto: PixaBay

6 thoughts on “5 Dingen Die Van Jou Een Gelukkiger Mens Maken

 1. Eulah Sidhu

  These are actually wonderful ideas in regarding blogging. You have touched soome fastidious points here.

  Any way keepp up wrinting.

 2. Kaitlyn

  Heya i am for the first time here. I found this board and
  I find It truly useful & it helped me out much. I hope to
  give something back and aid others like you helped me.

 3. Anja ToetenelAnja Toetenel Post author

  Welcome! I am happy to hear you find support here!

  Thanks for stopping by, have a great day!

  Anja

 4. Anja ToetenelAnja Toetenel Post author

  Thank you Eulah. I’m glad to hear you liked what you read. I definitely will keep up the writing 🙂

  Thanks for stopping by, have a great day!

  Anja

Leave a Reply