Eerste hulp bij een dipje (en andere sombere gevoelens)

Al ben je de gelukkigste mens op deze aardbol: iedereen heeft wel eens een dipje. Ik in ieder geval wel en ik weet zeker dat dit ook voor jou geldt. Daar hoef je je niet schuldig over te voelen. Of rot. Je hebt niet gefaald of zo. Het maakt je niet tot een minder mens.… Read More »

10 gouden tips om uitstelgedrag aan te pakken

In een eerder artikel over uitstelgedrag heb ik het gehad over waarom uitstelgedrag jouw geluk in de weg staat. Verandering begint immers met inzicht. Vandaag wil ik een stapje verder gaan en je handvatten aanreiken om er wat aan te doen. Uitstelgedrag aanpakken is belangrijk, want als je alle belangrijke dingen in je leven blijft… Read More »

Waarom is vergeven zo belangrijk en hoe doe je het?

Vergeven klinkt misschien als een zwaar beladen woord voor jou. Er kleeft iets “engs” aan voor veel mensen. En het is ook een begrip, dat vaak verkeerd wordt uitgelegd. Vaak wordt er gedacht, dat vergeven betekent, dat je wat jou is aangedaan door anderen, goedpraat. Dat is een enorm misverstand! Tijd voor opheldering en een andere… Read More »

Gelukkig leven is niet voor luie mensen

Gelukkig leven gaat niet vanzelf. Het komt je niet aanwaaien. Slapend gelukkig worden zit er niet in. Er is werk aan de winkel! Geluk is een kwestie van zaaien en oogsten. Actie en reactie. Jij bent de enige “werknemer” binnen jouw persoonlijke “geluksbedrijf”. Geluk creëren in je leven betekent gezond management uitvoeren. Maar hoe doe… Read More »

Zegen je leven: geluk aantrekken door blij te zijn met alles!

Het leven is een zegen. Dat heeft niets met religie te maken. Je hoeft geen priester of dominee te zijn om jouw leven en dat van anderen te zegenen. Iedereen kan de kunst van je leven zegenen leren. Een simpel lijkende zegening heeft enorm veel power! Wil jij gelukkig worden? Of nog gelukkiger dan je… Read More »

Je kernwaarden vinden: maak jij ze echt waar?

Kernwaarden omvatten alles waar jij voor staat. Ieder mens heeft  bepaalde basis principes in zijn leven. De kern waar het allemaal écht om draait. Vreemd genoeg is de manier waarop we leven vaak tegenstrijdig aan die principes. Dat is vaak de reden waarom dingen niet lukken. Dat we er niet in slagen gelukkig te worden… Read More »

Teleurgesteld in je leven? 7 tips om weer gelukkig te worden!

Teleurgesteld zijn: iedereen heeft er ervaring mee. Als je je teleurstelling(en) niet los kunt laten, rem je je geluk af. Je werpt een blokkade op. Hetzelfde geldt voor pijn, bitterheid en wrok. Het zijn negatieve emoties, die jouw gelukkige leven in de weg staan. Hoe ga je ermee om, als je vastzit? Heeft het leven jou… Read More »

Een geluksplan maken hoe doe je dat? Plan je geluk!

Als je meer geluk wilt in je leven, heb je een geluksplan nodig. Een heldere en vooral strategische planning. Hoe pak je dit aan? Kun je geluk manipuleren? Ja dat kan! Als je het echt wilt, kun je alles bereiken in je leven. Jouw motivatie is de drijvende kracht achter jouw levensgeluk. De route op weg… Read More »

Blauwdruk voor meer geluk: weet jij wat je echt wilt in je leven?

Gelukkig worden lukt alleen als je weet wat je wilt. Je hebt een blauwdruk nodig. Hoe concreter hoe beter! Een fijn leven komt niet vanzelf aanwaaien. Vergelijk het met koken. Als je een heerlijk gerecht wilt bereiden, maar je weet niet hoe, dan heb je een recept nodig. Voor het leven geldt hetzelfde. Vooral als… Read More »

Schoonheid uitstralen maakt heel gelukkig

Schoonheid en geluk hangen nauw met elkaar samen. Inner beauty en een mooi uiterlijk gaan hand in hand. Hoe maak je je leven mooier? Is uiterlijke schoonheid schijn of juist niet? Kan mooi zijn aan de buitenkant  je echt gelukkiger maken? Ja, dat kan! Een goede balans tussen pracht en praal in je innerlijke en uiterlijke… Read More »