Gelukkig worden doe je zelf: kom nu in actie!

By | 09/05/2014
Gelukkig worden gaat niet vanzelf. Je zult er iets voor moeten doen. Iedereen kan het! Als je echt wilt is alles mogelijk. Soms heb je wat inspiratie nodig. Een steuntje in de rug om jouw geluk een duwtje in de goede richting te geven. Vandaag heb ik te gekke gelukstips voor je. Pak, voor je verder leest, pen en papier om aantekeningen te maken. Er is (leuk) werk aan de winkel!

Gelukkig worden begint met het laten schijnen van jouw innerlijke licht

"Een mens is pas gelukkig wanneer hij het geluk zelf wil en uitdenkt" (Alain,Frans Filosoof 3 Mei 1868–2 Juni 1951)

We hebben allemaal een vonkje in ons. Een stralend licht, dat jij kunt laten schijnen in de duisternis. Al lijkt je situatie nog zo hopeloos! Dat innerlijke licht is er al. In ieder mens. Onder alle omstandigheden. Je hoeft het niet buiten jezelf te zoeken. Het brandt al, sluimerend, wachten tot jij het hebt gevonden en laat stralen. Het vonkje is er al en kan, als jij wilt, een helder licht worden. Een licht dat jou uit je innerlijke duisternis kan leiden. Je hoeft het alleen maar te ontsteken. Meer niet.

Zet je brein aan het werk!

Jij kunt ieder moment je licht laten schijnen over je situatie. Je kunt voor jezelf duidelijkheid krijgen over wat je wilt. In dit geval wil je gelukkig worden en liefst ook blijven. Voor dit mogelijk is, zul je eerst in kaart moeten krijgen wat geluk voor jou betekent. Wat wil je bereiken? Wat heb je ervoor nodig?  Je kunt er een werkstuk van maken. Een brief aan jezelf. Of een actielijst. Met tekeningen, foto’s, plaatjes, of gewoon kaal. Doe wat bij je past.Volg je gevoel. Luister naar alle ideeën die opborrelen. Schrijf ze op. Je kunt het niet verkeerd doen!

Brainstormen is een geweldig begin op weg naar jouw gelukkige leven
Gelukkig worden door helder inzicht

Als je klaar bent met jouw geluksideeën, wordt het tijd voor de volgende stap. Je hebt heel veel goede ideeën verzameld. Filter er één idee uit, wat voor jouw gevoel je hoofddoel is. Neem hier de tijd voor. Laat het spontaan gebeuren, dat is altijd het beste. Wat voelt het allerbeste voor jou? Wat doet je opbloeien? Pik dat idee eruit.

De andere ideeën hoef je niet weg te strepen. Je bewaart ze voor later. Hierdoor krijg je een helder inzicht over wat gelukkig worden op dit moment voor jou betekent. Je beste idee wordt je belangrijkste doel. Het is heel belangrijk om te begrijpen wat je wilt, anders wordt het een warboel. Je werkt dus met één doel en niet met tien doelen. Vertrouw erop dat jouw innerlijke wijsheid precies weet, wat het nodig heeft.

Gelukkig worden kan alleen als je zeker weet dat het goed is

Als het goed is heb je nu je hoofddoel voor dit moment helder en duidelijk voor ogen. De volgende stap op weg naar gelukkig worden, is dat je je er goed over voelt. Neem de tijd om al je snaren af te tasten. Sta je achter je keuze? Heb je er vertrouwen is dat het haalbaar is? Voelt het goed? Kun je in alle oprechtheid stellen dat je verder kunt met de overtuiging dat het helemaal goed is? Geen twijfels meer? Perfect!

Fantasie is fantastisch

Geluk kun je manifesteren. Gelukkig worden heb je zelf in de hand. Jouw levensgeluk is maakbaar. Je hebt nu je allerbeste doel geselecteerd. Probeer hier nu een beeld van te maken. Een soort dagdroom. Kortom: gebruik je fantasie. Maak die zo levendig mogelijk. Niets staat jouw gelukkig worden in de weg. Hoe ziet jouw hoofddoel eruit in de meest perfecte situatie? Doe alsof je je doel al hebt bereikt! Maak het zo zichtbaar mogelijk. Als een film in je hoofd. Dit proces heet visualiseren en werkt heel krachtig. Je stemt je geest af op wat je wilt en hoe je het wilt. Ga hiermee door tot het plaatje compleet is. Alsof het al werkelijkheid is en je er niets meer aan kunt toevoegen.

Vind je visualiseren lastig?

De video hieronder op YouTube geeft een super fijne uitleg over het toepassen van visualiseren in je dagelijkse leven. Een heldere, nuchtere uitleg! Ik hoop dat het je net zo inspireert, als dat het mij inspireerde toen ik hem voor het eerst zag!

 Wees geduldig: zet je wil op de tweede plaats!

Ongeduldig zijn staat geluk in de weg. Je wilt bijvoorbeeld heel graag geluk in de liefde. Je hebt het plaatje helemaal compleet en gevisualiseerd. Je begrijpt wat je wilt. Maar laat je verlangen geen loopje met je nemen. Soms duurt het even, voor je succesvol bent. Je verlangen is heel groot, maar als je te ongeduldig bent, gooi je je eigen glazen in. Je bereikt dan het omgekeerde. Gelukkig worden vraagt om toewijding en vooral om veel geduld.

Innerlijk weten dat jouw geluksdoel bereikt wordt is je prioriteit, niet je wil. Je wilt het liefst gisteren meer geld, de liefde van je leven, je droomreis, je schulden afbetalen, etc. Die wil is prima, maar mag nooit op de eerste plaats staan. Breng balans aan tussen begrijpen wat je wilt en je wil/verlangen zelf. Pas als daar harmonie is, heb je de juiste mindset. Pas dan sta je open om geluk toe te laten!

Vertrouw je innerlijke leiding

Je beste idee en je hoofddoel, gelukkig worden, staan je glashelder voor ogen. Je weet precies, wat je nastreeft. Maar als je denkt dat je nu op de bank kunt gaan zitten, dan heb je het mis. Dingen gebeuren pas als je actie onderneemt. Het is belangrijk dat je er alles aan gaat doen. Gelukkig worden is een proces van concrete stappen zetten. Als je een droomreis wilt maken naar Hawaï, dan is het verstandig om je vast te oriënteren op reisagenten die zulke reizen aanbieden. Je wilt ook weten wat de kosten zijn. Als je weet hoeveel geld je nodig hebt, ga je brainstormen over hoe je aan het geld kunt komen. Schrijf het exacte bedrag op. Wees creatief!

Neem je voor het te doen! Zeg zo vaak mogelijk tegen jezelf: “Ik weet dat het goed is en ik ga er helemaal voor, ik doe het!”

Op het goede spoor! Je bent er bijna!

Gelukkig worden betekent hard werken. Dat is niet vervelend. Het is een spannende reis! Hoe lang jouw reis duurt kan niemand voorspellen. Het kan kort duren, of langer dan je zou willen, maar laat je niet weerhouden. Geef de moed niet op. Weet dat de eindbestemming binnen bereik is. Dit vraagt om veel vertrouwen in wat je doet. Zelfvertrouwen en geloven in je kunnen zijn in deze fase het allerbelangrijkste! Alles is goed in jouw wereld, je doet het perfect. Je weet dat je het kunt. Jij gaat jouw doel: gelukkig worden door… (vul zelf maar in) bereiken. Soms zijn er hobbels op de weg. Laat je hierdoor niet ontmoedigen!

Vertrouwen en loslaten

Als je alle voorgaande stappen hebt gezet en er alles aan hebt gedaan wat binnen jouw vermogen ligt mag je rusten. Ontspan je, laat het nu los. Verzeker jezelf ervan, dat je niets hebt laten liggen! Ben je tot het uiterste gegaan? Heb je je niet laten afleiden? Klopt je gevoel nog? Zie je het perfecte plaatje voor je? Heb je alle noodzakelijke acties ondernomen om jouw geluksdoel te bereiken?

Loslaten kan pas, als er niets meer is wat je nog kunt doen. Loslaten betekent dat je 100% zeker weet dat de resultaten vanzelf komen. Door jouw geploeter. Je mag jezelf gerust een compliment geven, want dat verdien je! Laat het los en ga verder. Hou je niet bezig met wanneer je de vruchten gaat plukken. De oogst van jouw perfecte toewijding komt er, wees daar van verzekerd! Op de juiste tijd en plaats, onder de perfecte omstandigheden. Twijfel daar niet aan! Je kunt niets in het leven forceren.

Je mag nu rust nemen, of een nieuw doel uitkiezen en dezelfde stappen doorlopen. Het is aan jou!

Verwelkom de perfecte uitkomst van jouw creatie, wanneer die zich dan ook manifesteert! Laat me in de commentaren weten hoe het jou vergaat of is vergaan. Heb je succes geboekt? Ondervind je lastige situaties? Lukt het maar half? Of helemaal? Deel je successen, vragen, twijfels. Je mag hier zijn wie je bent! Jij bent perfect. Ik steun jouw gelukkig worden 100% en ik stel alles in het werk jou te coachen en helpen. Jij doet het werk.

Ik geloof in jou. Jij kunt alles bereiken!

4 thoughts on “Gelukkig worden doe je zelf: kom nu in actie!

 1. Sandra Smit

  Ik ga dit proberen, ik wil zo graag gelukkig worden en dit ziet er goed uit alleen hoop ik dat ik het vol kan houden want das vaak m’n probleem dat ik te snel opgeef. Ik wil je ook zeggen dat je site heel gaaf is, ik leer veel hier, dank je wel

  xxx Sandra

 2. AnjaAnja Post author

  Dank je wel Sandra! Ik wens jou veel succes. Geloof in jezelf. Ik herken jouw euvel wat betreft het doorzetten, volhouden, enzovoorts. Daar heb ik lang last van gehad, maar nu niet meer. Het heeft met geloven in jezelf te maken. Geloven dat je het kunt. Misschien is dat een goed eerste geluksdoel om op te pakken. Ik weet zeker dat je daar gelukkiger van wordt!

 3. Louise

  @Sandra: Je moet jezelf zoveel mogelijk motiveren, hoe graag wil je uit de sleur? mij hielp het om op te schrijven wat ik niet meer fijn vond en uit mijn leven wou weghebben. en hoe het zou kunnen zijn/worden.

  @Anja: Ik vind het loslaten de moeilijkstte, want dan voel ik me schuldig, ik kan heel slecht niks doen. Iets om mee te werken, dank je wel, ik moest dit lezen, kwam precies op het goede moment!

  Louise

 4. Anja ToetenelAnja Toetenel Post author

  Hoi Louise! Loslaten is voor heel veel mensen lastig. Maar wel heel belangrijk. Je mag best vertrouwen hebben, dat je werk erop zit en dat alles goed gaat komen. Je mag ook trots zijn op jezelf, dat je zoveel eraan hebt gedaan om jezelf het mooiste geschenk te geven. Want ik vind geluk een van de mooiste en beste dingen die je voor jezelf kunt doen. We streven allemaal naar gelukkig worden, maar weinigen hebben de moed er ook echt voor te gaan! Pas als je loslaat, kun je verder met het volgende “verbeterpunt”. Succes!

Leave a Reply