Gelukkig worden in 7 simpele stappen

By | 14/03/2014

Veel mensen zijn hun leven lang op zoek naar hoe ze meer geluk in hun leven kunnen ervaren. De kans is groot dat jij een van die mensen bent. Ook ik heb mij er “schuldig” aan gemaakt. Vele jaren vroeg ik me af waarom ik niet gelukkig was. Een jarenlange zoektocht volgde. Ik heb me werkelijk waar helemaal suf gelezen over het onderwerp geluk. Naast boeken en artikelen over levensgeluk, nam ik ook deel aan talloze peperdure workshops en ging ik zelfs in therapie. Helaas bleven de resultaten uit. En ik bleef me maar afvragen: “Wanneer word ik nou eindelijk gelukkig(er)?” Gelukkig worden leek bijna onmogelijk!

Op een dag kwam ik in aanraking met het zoveelste gelukkig worden boek… Intussen was ik een soort “leesrobot” geworden. Het ging op de automatische piloot en de werkelijke inhoud drong al niet eens meer tot me door. Het was toch allemaal “één pot nat”. Althans, zo dacht ik destijds… Totdat ik dat ene boek las… het sprong eruit.

Het was vermakelijk leesvoer gecombineerd met zaken die er echt toe deden

Het was bovenal lekker praktisch en dat beviel me wel! Ik had het helemaal gehad namelijk met alle theoretische betweters waar ik niks mee opschoot. Het bewust boek heet “Het Handboek Spiegelogie” geschreven door Willem de Ridder. In een notendop leert dit boek je dat anderen jouw spiegel zijn, dat je al gelukkig BENT en het dus niet kunt worden, en last but not least, dat jij je leven en levensgeluk zelf maakt.Heerlijk toch! Ik was zo enthousiast, dat ik er een website over maakte, genaamd Spiegeltje.

Daar vind je de nodige inspiratie. Bovendien heb ik hier 7 super tips voor je! Het zijn allemaal dingen, die mij persoonlijk enorm hebben geholpen! Ben je er klaar voor? Hier komen ze:

1: Geluk zit al in je DNA

Zolang jij je blijft afvragen hoe je gelukkig kunt worden zul je het nooit zijn. Jij hebt de sleutel in handen. Het is super simpel het slot te ontgrendelen. Het is gewoon een kwestie van de sleutel omdraaien! Klinkt dat voor jou te simpel? Toch is het waar!

Besef je dat jouw geluk al in potentie aanwezig is.

Het zit al in je. Jij bent al gelukkig, maar je beseft je dat (nog) niet. Geluk zit in je genen. Jouw geluksgen wacht geduldig op je. Dat begint op te houden het geluk buiten jezelf te zoeken. Andere mensen en uiterlijke omstandigheden kunnen jou niet gelukkig maken!

De enige die dit bewuste touwtje in handen heeft ben jij!

Jij bent de regisseur van jouw leven! Bedenk maar vast een mooi scenario. Speel het af in je hoofd en bedenk wat je nodig hebt om het tot uiting te laten komen. Weet dat je eigenlijk al gelukkig bent. Dat geldt zelfs als jij je op dit moment doodongelukkig voelt! Zet de knop om. Dat is echt niet zo moeilijk.

2: Neem het heft in eigen hand

Neem de volle verantwoordelijkheid voor jezelf. Kortom: neem dat beroemde heft in jouw eigen handen. Verklaar jezelf verantwoordelijk voor alles in jouw leven, zonder te vervallen in faalangst, schuldgevoel en soortgelijke negatieve emoties! Wees neutraal. Gelukkig worden kan alleen als je je ontdoet van alle emotionele rommel in jouw leven.

Neem je voor om je onder alle omstandigheden gelukkig te voelen

Geluk is vanaf nu de norm! Je kunt er altijd voor kiezen om gelukkig te zijn. Wat er ook gebeurt. Durf in jezelf te geloven. Geloof dat jij sterk genoeg bent om altijd krachtig en evenwichtig te zijn. Je hoort mij niet zeggen dat je nooit meer verdrietig mag zijn.

Er zijn vele emoties in het leven en die zijn allemaal perfect en horen bij je leven. Laat ze alleen geen loopje met je nemen! Emoties als verdriet, woede, frustratie, angst etc. horen je leven niet te beheersen. Je kunt er ook anderen en omstandigheden niet de schuld van geven. Dat maakt jou namelijk zwak. Niet doen! Jij kiest bewust of onbewust voor hoe je je wilt voelen!

Geef de macht en kracht over je leven niet weg. Wees je hiervan altijd bewust en handel ernaar!

 3: Gelukkig worden omdat je er bent

Neem even een paar minuten de tijd voor jezelf. Zet je telefoon uit, zorg voor stilte en een moment voor jou alleen. Sluit je ogen en mediteer over het feit, dat wat jou tot op heden dan ook is overkomen, je er nog altijd bent. Wow! Dan ben je heel sterk. Ieder mens maakt namelijk rottigheid mee. De een wat meer dan de ander, ieder leven is anders, het jouwe is niet te vergelijken met dat van mij. Stop met vergelijken en kijk naar wat er tot nu toe op je bord is gelegd. De mooie en de lelijke dingen, door elkaar gemengd, zie het maar als een grote stamppot.

Uit die stamppot ben jij ontstaan!

Met al je voors en tegens, met al je geinige en minder leuke eigenschappen. Waar je ook vandaan komt, wat er ook achter je ligt, tot nu toe heb jij het allemaal overleefd! Dat bewijst hoeveel kracht je hebt! En die overlevingskracht is vanaf nu dezelfde kracht die jouw geluk creëert.

Laat dat gevoel eens echt tot je doordringen. Voel het in iedere vezel van je lijf. Die enorme kracht in jou is de stootkracht naar een betere versie van de perfecte jou, die je al bent. Alleen besefte je jezelf dat tot nu toe misschien nog niet.

4: Leef nu dat is beter dan toen of straks

Gelukkig worden kan alleen als je durft los te laten. Blijf niet hangen in je verleden, hoe traumatisch dit misschien ook is.

Ik spreek uit eigen ervaring

Ik werd als kind seksueel misbruikt, mishandelt, emotioneel verwaarloosd, etc. dus ik weet hoe het is. Lange tijd leefde ik met de vreselijke herinneringen aan toen. Ik leefde in het verleden en voelde me slachtoffer. Dit had ik kennelijk nodig, maar het maakte me niet gelukkiger. Een van de belangrijkste levenslessen die ik heb geleerd is dat je in het huidige moment moet leven.

Dit heb ik van mijn honden geleerd

Honden (en alle dieren) leven in het huidige moment. Ze kijken niet terug. Honden denken niet aan hoe ze zich een jaar geleden voelden of dat ik tien jaar geleden op hun poot stond (per ongeluk). Zij weten dat het enige wat je hebt, het huidige moment is. Er is niets anders. En dat biedt kansen en mogelijkheden. Je kunt namelijk ieder moment opnieuw beginnen. De zeilen bijstellen. Nieuwe en betere keuzes maken. Ieder moment opnieuw. Wat je vroeger ook hebt uitgespookt of meegemaakt, ieder moment heb jij de keuze om met een schone lei te beginnen. Het is aan jou.

5: Geniet van alle mooie dingen in je leven

Kijk om je heen. Geniet van de pracht van de eenvoud. Het groene gras, je lekker warme trui, de mooie muziek die je nu misschien hoort. Misschien ben je heel blij met je computer. Is jouw huisje prachtig. Zit je stoel heerlijk? Heb je fijne mensen om je heen? Er is nog zoveel meer moois te bedenken.  Vul zelf maar in waar jij blij van wordt. Ga helemaal in op in dat blije gevoel. Laat het niet verpesten door wat dan ook. Dit is jouw moment. Zo creëer jij jouw geluk. Gelukkig worden begint met kleine dingen. Zie je dat het leven heel simpel is? Mooi he!

6: Fake it till you make it!

Terugkomend op dat ene boek dat mijn Eye-opener was, het Handboek Spiegelogie, daarin stond een geweldige zin. Die zin is mijn lijfspreuk geworden: “Fake it till you make it”. Vrij vertaald betekent het: “Doe alsof je al bent totdat je bent wat je wilt zijn”. Zeg vanaf nu tegen jezelf dat je al gelukkig bent. Stop met te zeggen dat je ongelukkig bent, want dan jaag je het geluk weg.

Herhaal deze zin regelmatig:“Ik ben heel gelukkig, ik ben heel blij”.

Omring je met mensen en dingen die jou een goed gevoel geven. Visualiseer jezelf zoals je wilt zijn. Doe dat zo vaak mogelijk. Onderweg naar je werk/school, in de auto, trein, bus, tijdens de wandelingen die je maakt, tijdens je pauzes, tijdens die stomme reclame op de televisie (geluid uit!), etc. Er zijn vele momenten die je kunt benutten met te doen, alsof je al bent wie je wilt zijn. Hoe vaker je oefent, hoe beter het je lukt.

7: Gelukkig Worden Begint Met Geloven In Jezelf

Geloof in jezelf mooi mens, je hebt de kracht, de pracht en de eindeloze mogelijkheden om NU al gelukkig te zijn. Werk aan je zelfvertrouwen Durf te stralen! Je bent een stralende ster in dit universum, je bent verbonden met alles en iedereen. Samen vormen we een prachtig krachtveld. Wees jezelf. Je bent goed genoeg.

Gelukkig worden is voor iedereen weggelegd, ook voor jou! Doe je ook mee?

3 thoughts on “Gelukkig worden in 7 simpele stappen

 1. Maria

  Bedankt voor de tips, daar word ik heel blij van, super, succes met de site!

 2. Anneke

  Ik word hier zo blij van, er zouden meer van dit soort sites moeten zijn, nog een fijne gelukkige dag voor jullie, ga alsjeblieft zo door :! <3

 3. Maggie

  I think thhe admin of this website is actually working hard for his site, as here every
  material is quality based data.

Leave a Reply