Schoonheid uitstralen maakt heel gelukkig

By | 21/05/2014
Schoonheid en geluk hangen nauw met elkaar samen. Inner beauty en een mooi uiterlijk gaan hand in hand. Hoe maak je je leven mooier? Is uiterlijke schoonheid schijn of juist niet? Kan mooi zijn aan de buitenkant  je echt gelukkiger maken? Ja, dat kan! Een goede balans tussen pracht en praal in je innerlijke en uiterlijke leven zijn een voorwaarde voor een gelukkig leven! Durf jij te stralen?

Schoonheid en geluk

“Schoonheid is zichtbaar geworden liefde” –Plato

Innerlijke en uiterlijke schoonheid draagt bij aan jouw geluk. De pracht die je uitstraalt bepaalt je stemming. Hoe je je voelt is afhankelijk van die twee dingen samen. De wijze uitspraak “Zo binnen zo buiten”, is een fantastische bekrachtiging hiervan. Je kunt het ook omdraaien. Je kunt ze niet los van elkaar zien. Het is een directe wisselwerking!

De twee schoonheden (innerlijk en uiterlijk) vormen dus een eenheid. Ze kunnen niet zonder elkaar. Ze gaan hand in hand. Als er in je leven geen balans is tussen beiden, is het onmogelijk om je 100% goed te voelen.

Als je gelukkig bent, straal je dit uit. Gelukkige mensen zijn niet alleen mooi aan de binnenkant. Ze houden van zichzelf.  Daarom zien ze er meestal ook mooi uit aan de buitenkant. Je uitstraling bepaalt hoe je leven eruitziet. Wat je uitstraalt, trek je aan. Als je van jezelf houdt, zorg je ook goed voor jezelf. Daarin schuilt de ware betekenis van schoonheid!

Iedereen kan mooi zijn!

Inner beauty bereik je alleen als de buitenkant ook klopt. Dat betekent niet dat je een fotomodel hoeft te zijn. Het betekent ook niet, dat als je niet gezegend bent met een perfect lichaam, je niet gelukkig kunt zijn. Daar heeft het niets mee te maken. Mooi zijn van buiten heeft niets te maken met de uiterlijke vormen waarmee je geboren bent. Iedereen kan zichzelf mooier maken. We zijn allemaal in staat om ons te omringen met schoonheid. Mooie dingen om je heen geven je een beter gevoel.

Inspiratie nodig? Bekijk deze video!

De 7 schoonheden van geluk

Geluk is prachtig. Gelukkig worden is wat ieder mens nastreeft. Bewust of onbewust. Schoonheid uitstralen is één van de grote en best bewaarde geheimen voor een gelukkig leven. De volgende zeven schoonheden kunnen je geluk een enorme zet in de goede richting geven. Hier komen ze:

 1. Uiterlijk
 2. Innerlijk
 3. Je huis
 4. Je omgeving
 5. De mensen om je heen
 6. Delen van je schoonheid
 7. Liefde
Uiterlijk:

Als je je gelukkig wilt voelen, besteed dan meer aandacht aan hoe je eruit ziet. Verzorg jezelf. Kleed jezelf mooi en fleurig. Kleuren hebben heel veel invloed op hoe je je voelt. Zorg voor kleding die bij jou past. Ieder lijf is anders. Wat een ander mooi staat, betekent niet dat het ook mooi voor jou is. Zorg altijd dat je iets aantrekt waarbij je je goed voelt. Volg je eigen smaak. Je hoeft niet mee te doen met de mode. Zorg dat je kleren mooi zitten: geen kreukels, ontbrekende knopen, en kleuren die met elkaar vloeken. Niet alleen je kleding is belangrijk. Ook je kapsel en hoe je je haar verzorgt zijn van belang. Hetzelfde geldt voor schoon zijn op jezelf en hoe je ruikt.

Je doet dit voor jezelf. Uiterlijke schoonheid is niet belangrijk omdat je dit moet van de maatschappij. Het is gewoon een weerspiegeling van je innerlijk. Je wilt je beter voelen. Dit begint met ervoor te zorgen dat je blij bent met jezelf en je uiterlijk. Je hoeft je dus niet te meten aan anderen. Volg je gevoel. Zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Innerlijk:

Het is minstens zo belangrijk om aan je innerlijke schoonheid te werken. Verbeter jezelf van binnenuit. Let op je gewoontes. Werk aan de slechte. Durf te groeien en blijf jezelf ontwikkelen. Kijk in de spiegel, kijk jezelf aan. Wat stralen jouw ogen uit? Hoe reageren anderen op jouw gedrag? Anderen weerspiegelen jouw binnenkant. Als daar iets misgaat, besteedt hier dan extra aandacht aan! Leer naar je innerlijke waarden te kijken. Wees waakzaam dat die niet in strijd zijn met hoe je wilt dat je leven eruit ziet. Breng balans aan in je gevoelens. Innerlijke vrede uitstralen is je streven. Dan ben je in evenwicht met jezelf.

Je huis:

Als je huis een rotzooitje is, dan is het hoog tijd om op te ruimen. Schoonheid zit niet alleen in je uiterlijk en hoe je je vanbinnen voelt. Je huis is daar ook een weerspiegeling van. Hoe rustiger je omgeving, hoe beter je je zult voelen. Breng extra mooie aspecten aan: zet bijvoorbeeld een mooie bos bloemen op tafel! Koop nieuwe kussens voor op de bank. Of verf je muren in een fleurige kleur. Maak van je huis een paleisje.

Je omgeving:

Ook buiten je huis kun je schoonheid manifesteren. Hoe mooier en fijner je omgeving is, hoe gelukkiger mensen zich voelen. Ligt er veel rommel op straat? Ga opruimen! Vraag je buren om ook mee te doen. Samen gaan voor een mooie en schone leefomgeving verbindt en maakt heel gelukkig! Het maakt niet uit of jij verantwoordelijk bent voor de rotzooi. Neem het heft in eigen hand! Hou de omgeving schoon en verfraai hem. Iedereen geniet ervan mee. Je bent niet bezig met de rotklusjes van anderen opknappen. Je werkt aan het verbeteren van de schoonheid in je leven op alle gebieden, waaronder die van je omgeving!

Zoek mooie plekjes op. Ook dat helpt. Ontdek hoeveel moois er in de buurt is. Het zal je leven verrijken!

De mensen om je heen

“Waar je mee omgaat word je mee besmet”. Dat is ook echt zo! Wees zorgvuldig met het selecteren van je vrienden. Zoek mensen die net als jij van de wereld een betere plek willen maken. Kies bewust voor positieve mensen om je heen. Voor mensen die elkaar steunen en aanmoedigen. Vermijd de zwartkijkers. Als je nu nog omgaat met mensen die erg negatief zijn, overweeg dan die contacten te beperken.

Delen van je schoonheid

Maak het je streven om zoveel mogelijk mooie dingen te delen met anderen. Dat kan variëren van een glimlach tot een mooi geschenk. De perfecte combi van het delen van zowel innerlijke als uiterlijke schoonheid! Schrijf eens een lief briefje voor iemand die dat nodig heeft. Stuur een mooie kaart, zomaar zonder reden! Als je creatieve talenten hebt, dan kun je ook iets moois maken voor een ander.

Wat je met anderen deelt groeit en komt vermenigvuldigd bij je terug!

Liefde

Voel liefde voor jezelf en voor anderen. Liefde is de hoogst denkbare schoonheid. Liefde oordeelt nooit, is onbaatzuchtig en kost niets. De kracht van liefdevolle aandacht is enorm! Handel, wandel, denk en spreek altijd vanuit liefde. Maak hiervan je streven. Iedereen verdient liefde, jij ook. Straal liefde uit, kijk liefdevol, stuur liefdevolle gedachten naar anderen en de hele planeet. Hier word je zo enorm gelukkig van! Verklaar jezelf, alles en iedereen de liefde. Zonder niemand uit! Jouw wereld en de wereld in het algemeen, wordt er mooier van!

Maak contact met de energie van liefde

Onderstaande video is een klankschaalmeditatie. Het brengt je in contact met de liefdevolle schoonheid in jezelf. Ik vind hem helemaal te gek!

 

 

2 thoughts on “Schoonheid uitstralen maakt heel gelukkig

 1. Isabel

  Excellent way of describing, and good post to get facts regarding my presentation focus,
  which i am going to present in university.

 2. Anja ToetenelAnja Toetenel Post author

  Thank you! Good luck with your presentation, Isabel!

  Thanks for stopping by, have a great day!

  Anja

Leave a Reply