Succesvol En Gelukkig Leven Hoe Doe Je Dat?

By | 03/05/2014
Succesvol leven en ook nog eens gelukkig zijn. Misschien lijkt het een utopie, maar dat is het zeker niet. Toch zijn veel succesvolle mensen verre van gelukkig. Daarentegen zijn gelukkige mensen altijd succesvol. Als je weet hoe je beiden kunt zijn, heb je blijvend geluk gevonden!

 

succesvol en gelukkig leven

Foto Credits: DeviantArt

Succesvol Zijn Is Alleen Leuk Als Je Gelukkig Bent

Velen denken dat mensen die succesvol zijn, ook per definitie gelukkige mensen zijn. Maar klopt dit wel? Zou het niet juist andersom moeten zijn? Er zijn voldoende voorbeelden te bedenken van succesvolle mensen die zich desondanks ongelukkig voelen. Neem bijvoorbeeld succesvolle artiesten. Op het gebied van hun vak, hebben zij hun sporen bewezen. Heel fijn, maar hoe vaak hoor je niet dat hun huwelijksleven een hel is. Ben je dan gelukkig? Rijke en beroemde mensen kunnen verslaafd raken aan drugs of alcohol. Hoe gelukkig ben je dan?

Als je ongelukkig bent en alleen maar succes hebt in bijvoorbeeld je werk, je sport of iets anders waarin je uitblinkt, dan is je leven niet volledig. Dan kun je niet genieten van het feit dat je succesvol bent.

Je Kunt Succesvol En Gelukkig Zijn Als Je Weet Hoe

Een succesvol en gelukkig leven is de ideale combinatie. Het is een leven dat iedereen kan hebben. Het maakt niet uit hoe je huidige situatie is. Als je momenteel diep ongelukkig bent en verre van succesvol, is het mogelijk. Als je successen boekt in je leven, maar nog niet (helemaal) geniet van levensgeluk, is het mogelijk. Man, vrouw, rijk, arm, jong of oud, iedereen kan het kunstje leren. Veel mensen weten alleen niet hoe ze het moeten aanpakken. Daarom zie je nog zoveel ongelukkige succesvolle mensen.

Gelukkig Worden Is De Norm Succes Volgt Automatisch

Mensen denken vaak dat je pas gelukkig kunt zijn, als je succesvol bent. Velen willen bijvoorbeeld succesvol ondernemen, werken heel hard naar dit doel, maar vergeten aandacht te besteden aan andere belangrijke dingen. Bijvoorbeeld hun sociale leven. Of de liefde. Of ontspanning. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Als je focus tot nu toe alleen maar gericht was op succes, dan heb je vermoedelijk andere zaken verwaarloosd. Succes volgt automatisch als je gelukkig bent.

Verleg je Focus: Geluk Gaat Altijd Voor!

Als je gelukkig bent, dan zit je goed in je vel. Gelukkige mensen hebben balans in hun leven. Ze stralen positieve energie uit. Die energie houdt hen in de flow. Misschien heb je die geluksmomenten al eens kortstondig mogen ervaren. Bijvoorbeeld als je verliefd bent! Je kunt dan de hele wereld aan. Je voelt je enorm krachtig en het geluk lijkt aan jouw zijde. Geluk is plots je trouwe bondgenoot. Je lijkt op alle gebieden in je leven succes te boeken.

Jammer genoeg is die “flow” voor de meeste mensen slechts tijdelijk. Het overvalt en verlaat je weer als een duveltje uit een doosje. En als het flow gevoel je heeft verlaten is er leegte. Je mocht even proeven aan gelukzaligheid. je zou willen dat dit gevoel nooit zou verdwijnen. Maar je denkt dat dit onhaalbaar is.

Geluk Hoeft Niet Tijdelijk Te Zijn

Je kunt permanent gelukkig zijn. Geluk is de norm! Dat doe je door van gelukkig worden je eerste prioriteit te maken. Richt je pijlen niet langer op succesvol zijn. Gelukkig leven is vanaf nu je hoofddoel! Naar mijn mening zou gelukkig worden een vak op school moeten zijn. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Geluk is de basis voor een succesvol leven en niet andersom

Bekijk de YouTube hieronder. Hij gaat over Maarten, die zijn best deed om succesvol te zijn in zijn werk. Maar hij werd er niet zo gelukkig van. Hij legt uit wat zijn visie is op gelukkig worden en hoe het begrijpen van de Universele Wetten je helpen gelukkiger te worden:

 

Volg Je Hart Om Gelukkig En Succesvol Te Zijn

Als je alleen maar in je hoofd zit, dan negeer je je gevoel. We hebben allemaal stille wensen. Misschien ben jij aan een carrière begonnen in de hoop succesvol te worden. Maar maakt je werk je ook gelukkig? En hoe is het gesteld met de rest van je leven? Ervaar je op alle terreinen geluk? Is jouw leven in balans? Als het antwoord “nee” is, dan is het belangrijk om na te gaan waar het momenteel aan schort.

Wil je meer sociale contacten? Meer tijd voor je hobby’s? Of meer tijd voor je gezin? Maak een plan om de gaten te vullen. Waar heb jij behoefte aan? Waar gaat je hart naar uit? Schrap het woord “onmogelijk” uit je woordenboek. Alles kan, als je maar wilt. Het is een kwestie van prioriteiten stellen. Hoe je dit doet, bepaal je natuurlijk zelf.

Geluk Is Voor Iedereen Weggelegd: Ben Jij Al Succesvol In Gelukkig Zijn?

Geluk is niet alleen voor de elite. Iedereen heeft de gave om gelukkig te zijn. Geluk zit al in je. Misschien diep verscholen. Dan is het aan jou om je geluk tot leven te brengen. Je kunt, wat er ook gebeurt, altijd de happy flow ervaren.

Boor je persoonlijke geluksbron aan. Dat kan bijvoorbeeld door:
 • Gelukkige gedachten te denken
 • Je te focussen op de mooie dingen in het leven
 • Naar mooie muziek te luisteren
 • Te gaan doen wat je werkelijk wilt in je werk en privé
 • Door te zetten als het leven tegenzit
 • Optimist te worden
 • Om te gaan met mensen waar jij je goed bij voelt
 • Het goede in anderen te zien
 • Je niet langer bezig te houden met negativiteit
 • Een dankbaar mens te zijn

Ben jij al gelukkig? Blijf de website volgen voor nog meer tips over gelukkig worden en zodoende succesvol te zijn in jouw leven.  Deel je tips, mening, ervaring(en), vragen, enzovoorts. We horen heel graag van jou!

PS: Je kunt je ook altijd gratis inschrijven voor de nieuwsbrief. Laat je gegevens achter,dat kan links bovenaan de website. Het verplicht je tot niets. Je kunt je op ieder moment weer uitschrijven!

6 thoughts on “Succesvol En Gelukkig Leven Hoe Doe Je Dat?

 1. August

  Howdy! This post couldn’t be written any better!
  Reading through this post reminds me of my previous room mate!
  He always kept talking about this. I will forward this post to him.

  Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

 2. Petra van der Hoeven

  Beste Nisandeh,

  Bij toeval stuitte ik op bovenstaande blog. Ik wil je graag mijn complimenten geven! Het is de uitdaging om naar ons ‘inner voice” te luisteren!! Jouw bijdrage biedt dan ook veel herkenning!

  Graag bericht ik je over het zeer bijzondere boek van Leo van der Hoeven, getiteld Boek Opstaan in het donker (subtitel Wake up Hero!).

  Zijn biografie gaat over bovenstaande thema’s, over business, geld, succes, the sky was the limit, daarna meerdere grote tegenwinden…. wat leidde tot de grote ommezwaai in zijn, ons leven!

  Boek Opstaan in het donker, wordt door lezers een pageturner genoemd, en ontving al veel lovende kritieken. Afijn lees de reviews op Managementboek en op bol.com.
  Het boek krijgt de hoogste score van 5 sterren.
  Een grote aanrader dus om te lezen!

  Wij vernemen na het lezen zeer graag de bevindingen.

  Ik wens je met jouw activiteiten veel succes toe!!

  Hartelijke groet vanaf Mallorca, Petra van der Hoeven
  (PR & Marketing boek Opstaan in het donker)

 3. Petra van der Hoeven

  Beste Anja, ik drukte per ongeluk op de verkeerder knop!! Derhalve staat er nog een andere naam boven mijn schrijven….Maar die moet natuurlijk BESTE ANJA zijn…..

 4. Anja ToetenelAnja Toetenel Post author

  Beste Petra,

  Bedankt voor de complimenten en je aanbeveling! Ik beheer nog een andere website: Spiegeltje genaamd. Het lijkt me leuk om een review te schrijven over het vermelde boek. Is het mogelijk om een recensie exemplaar te ontvangen? Laat het me weten door een reactie en ik neem contact met je op voor de gegevens! Succes met jouw website en het boek en alles wat je doet in je leven. Geniet van het zonnige Mallorca!

  Vriendelijke groet,
  Anja Toetenel

 5. Anja ToetenelAnja Toetenel Post author

  Beste Petra,

  Geen probleem hoor 😉 Nog een mooie dag toegewenst!

  Vriendelijke groet,
  Anja Toetenel

Leave a Reply