Zegen je leven: geluk aantrekken door blij te zijn met alles!

By | 30/05/2014
Het leven is een zegen. Dat heeft niets met religie te maken. Je hoeft geen priester of dominee te zijn om jouw leven en dat van anderen te zegenen. Iedereen kan de kunst van je leven zegenen leren. Een simpel lijkende zegening heeft enorm veel power! Wil jij gelukkig worden? Of nog gelukkiger dan je nu al bent? Dan wordt het tijd, om meer te weten te komen over het best bewaarde geluksgeheim ooit!

Is jouw leven een vloek of een zegen?

Iedere zegen die je niet aanvaardt, verandert in een vloek (Paul Coelho)

Hoe vaak heb jij je leven vervloekt? Waarschijnlijk vaker dan je lief is! Iedere keer dat je vloekt, scheldt, verwensingen roept, etc. vervloek je een situatie of een persoon. Een vloek uitspreken is beladen met negatieve energie. Meestal is het een uiting van woede of pure frustratie. Of iets simpels als het slechte weer. “Wat een rotweer”, is eigenlijk al een vloek! Eentje die je zonder erbij na te denken uitspreekt.

Is schelden en vloeken verkeerd?

Op zich is er niets mis met een potje schelden. Soms heb je het nodig om jezelf flink te ontladen en alle rottigheid eruit te smijten. Het kan een opluchting zijn om je ongegeneerd te laten gaan. Maar zo’n ontlading is van tijdelijke aard. Je voelt je even beter. Totdat je tegen de volgende persoon of situatie aanbotst waarover je je gefrustreerd voelt. Het is een onbewust, zichzelf herhalend patroon.

Jezelf ontladen van negativiteit lijkt op een verslaving!

Het is net als die sigaret of je glaasje wijn. Je verlangt ernaar. Je gebruikt het en voelt je beter. Net als de opluchting na een woede-uitbarsting. Hoe lang het gevoel van opluchting duurt verschilt. Ieder mens is anders. Een ding is zeker: het gevoel is niet blijvend. Je wordt niet instant gelukkig, na een “explosie”. Misschien ervaar je even een geluksgevoel. Om vervolgens weer terug te keren in de harde werkelijkheid. Vaak schaam je je ook nog eens rot om je gedrag. Dat is een wrange nasmaak…

Woede-uitbarsting in de praktijk

Woede-uitbarstingen gebeuren vaak in een impuls, zie hieronder die van Marco van Basten. Hij wond zich op over een rode kaart. 

Verwelkom zelfs de hel als een zegen!

Als je gelukkig wilt worden, is het de kunst om alles in je leven als een zegen te zien. Dus ook de personen of situaties die je enorm haat. Zelfs de baan die je verafschuwt. Ook je miserabele financiële situatie, of je slechte huwelijk.

Verwelkom alles wat je bloed doet koken!
Het is makkelijk om alleen je gelukkige zegeningen te tellen

De meeste mensen denken dat alleen goede dingen een zegen zijn. Jij misschien ook wel. Ik heb dat ook lange tijd gedacht. Ik dacht dat ik alleen maar dankbaar moest zijn voor de positieve gebeurtenissen. Dat klinkt ook logisch. Je wilt immers blij zijn. Je gelukkig voelen. Het leven vieren. Noem maar op! Als er fijne dingen plaatsvinden, dan voelen die als een zegen. Het voelt als een beloning.

Juist wat je het meest verafschuwt is een (verborgen) zegen

Alles als een zegen beschouwen, was de belangrijkste levensles die ik tot nu toe heb geleerd. Eerst zette het mijn leven op zijn kop. Hoe kon ik in vredesnaam alles als geweldig beschouwen? Ik las erover in een hoofdstuk van The Dynamic Laws of Prosperity van Catherine Ponder. Het maakte me zelfs boos. Ik had de neiging het boek weg te gooien en mijn volgende woede-uitbarsting te “vieren”.

“Wat een rotboek”, dacht ik…

Mijn eerste persoonlijke zegen successen

Dat was mijn eerste reactie. Ik gooide het boek toch maar niet weg. Toen ik wat was gekalmeerd las ik het nog eens rustig door. Eigenlijk had ik niets te verliezen. Ik besloot het eens te proberen. Een paar buren hier in mijn portiek smijten van alles op de vloer. Zelfs sigarettenpeuken! Dat laten ze gewoon liggen. Ik ergerde me daar altijd rot aan.

De enige die daar last van had was ikzelf. Na het lezen van dat hoofdstuk, besloot ik het anders te doen. Ik ging die buren mijn liefde en zegeningen sturen. Gewoon in gedachten. Ik zag ze voor me. Het kostte me in het begin veel moeite. Maar na even oefenen lukte het me om te denken: “Lieve P… ik zegen je en stuur je liefdevolle energie”.

Dat herhaalde ik net zolang, tot ik geen weerstand meer voelde.
Ongelofelijk maar toch waar!

Het resultaat was spectaculair! Dezelfde middag nog kwam ik één van die buren tegen in de portiekhal. Hij glimlachte tegen me en bood zijn excuses aan voor de rotzooi (papier troep). Hij begon spontaan op te ruimen! Wow! Toch was ik nog sceptisch. Het kon toeval zijn. Dus ging ik door met het zegenen van moeilijke mensen en situaties.

Het duurde niet lang, voor ik resultaat boekte! Er was iemand, die me al maandenlang een bedrag verschuldigd was. Een dag nadat ik ook die persoon mijn liefdevolle zegen had gestuurd, belde ze aan. Met haar afbetaling en een paar euro extra omdat ze zo laat was! Ik kan nog talloze voorbeelden geven!

Maak van zegenen een dagelijkse gewoonte

Misschien roept het idee weerstand bij je op. Dat deed het bij mij ook! Ik vond het maar een gek idee om mensen die ik haat als zegen te zien. En die mensen dus in gedachten te zegenen en liefde te sturen. Het kostte me de grootste moeite. Maar ik zette wel door en gelukkig maar! Het betekende een positieve ommekeer. Mijn leven veranderde totaal!

Loslaten is een fantastisch geschenk aan jezelf!
"Wat ons bittere beproevingen toeschijnen, zijn dikwijls verhulde zegeningen" (Oscar Wilde)

Ik leerde dat ik beter alle wrok en woede los kon laten. Dat betekent niet dat je goedkeurt wat anderen jou aandoen. Je kiest er gewoon voor er je energie niet aan te verspillen. Er geen negatieve energie in te stoppen. Want uiteindelijk heb jij daar last van. Wrok, woede, verdriet, ergernissen, etc. zijn op zich begrijpelijke emoties. Maar ze maken jou niet blij. Je wordt er niet vrolijk van.

Als je permanent gelukkig wilt zijn, is het beter die emoties over mensen en situaties los te laten. Er geen aandacht meer aan te besteden. In plaats daarvan focus je jezelf op liefde, geluk, vrede en acceptatie. Daarmee doe je jezelf niet te kort. Je ontkent ook je pijn niet. In tegendeel zelfs!

Je kiest ervoor om jezelf boven alles te stellen. Jij hebt recht op de eerste plaats. En dat mag geen ongelukkige plaats zijn. Jij hebt recht op geluk in je leven. Je verdient het om gelukkig te zijn! Als je blijft hangen in wrok, woede, bitterheid, e.d. doe je jezelf onrecht. Er verandert niets. Het zal er zeker niet toe leiden dat je van je lijden verlost zult zijn!

Alles zien als een zegen trekt geluk aan

Zelf zie ik alles wat er gebeurt in mijn leven als een zegen. Ook de rotdingen. Want alles heeft een bedoeling. Achter iedere gebeurtenis in je leven schuilt een levensles. Je krijgt iedere keer weer de kans om te groeien. Ik zie problemen tegenwoordig als uitdagingen. Niet meer als narigheid.

Mijn leven is geen kommer en kwel meer. Het zit vol kansen om te groeien. Als je dat eenmaal kunt voel je je zo sterk! Het is mij gelukt. Dat zeg ik niet om op te scheppen. Ik benadruk het juist om jou aan te moedigen. Jij en ik verschillen namelijk helemaal niet! Als ik het kan, dan geldt dat ook voor jou!

Ik zeg tegenwoordig "dank je wel" tegen alles wat mijn levenspad kruist.

Begin met je leven te zegenen

Het is makkelijk, echt waar. Je mag ook makkelijk beginnen. Dat heb ik ook gedaan, zoals met die buren. Denk eens na over iets simpels waar jij je aan ergert. Hondenpoep bijvoorbeeld. Of een norse buurman. Je hebt vast wel je eigen kleine ergernissen. Normaliter scheldt je erop. Of je windt je erover op. Kies zo’n kleine ergernis om mee te oefenen. Stuur je zegen naar de situatie die je hebt uitgekozen als experiment.

Wees liefdevol. Bedenk een korte, positieve zin, die bij jou past. Die je makkelijk uitspreekt. Bijvoorbeeld: “Lieve hondenbaas, ik stuur je mijn oprechte liefde en ik zegen jou”. Of als je het woord zegen niet lekker vindt bekken kun je ook zeggen, dat je iemand het allerbeste wenst. Of geluk. Of… vul zelf in zolang het iets positiefs is.

Herhaal jouw zegen voor de persoon of situatie, tot alle weerstand is verdwenen. Tot je er zelf blij van wordt.

Je zult snel merken, dat het steeds makkelijker gaat. Spreek en denk niet meer negatief. Ook dat is een kwestie van blijven oefenen. Zegen jezelf, situaties en anderen. Je zult versteld staan van de resultaten en hoe gelukkig je ervan wordt. Je zult erdoor groeien en bloeien, onherkenbaar veranderen in zeer positieve zin.

In een volgend artikel ga ik je nog meer tips geven. Ik stuur jou intussen mijn liefdevolle zegen, omdat je een mooi mens bent!

 

 

Cover foto: Flickr

7 thoughts on “Zegen je leven: geluk aantrekken door blij te zijn met alles!

 1. Lavonda

  Hey there! This is my first visit to your blog! We are a team
  of volunteers and starting a new initiative in a community
  in the same niche. Your blog provided us beneficial information to
  work on. You have done a extraordinary job!

 2. Alexander

  Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious
  if you get a lot of spam remarks? If so how do you prevent it,
  any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s
  driving me mad so any support is very much
  appreciated.

 3. Anja ToetenelAnja Toetenel Post author

  Hi Alexander,

  There is a lot of spam indeed. Currently I don’t use a plugin, but there must be several ones you can use, simply use the search button. I have turned on the approve first on my comments, so I delete and/or edit every single comment (simply remove urls etc).

  Thanks for stopping by, have a great day!

  Anja

 4. Anja ToetenelAnja Toetenel Post author

  Thank you. I wish you good luck with your community. Keep me posted!

  Thanks for stopping by, have a great day!

  Anja

 5. Valencia

  Hi there everyone, it’s my first visit at this
  web page, and paragraph is really fruitful for me, keep up
  posting these content.

 6. Anna Pain

  Good day! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be
  ok. I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward
  to new posts.

Leave a Reply